mandag 30. juli 2012

Safranmarinert blomkålsalat

For tiden bugner det av god og rimelig norsk blomkål i butikkene, og det passer meg utmerket siden det er en av yndlingsgrønnsakene mine. Dette er en god og sommerlig rett; lett, men full av deilige og litt uvanlige smakskombinasjoner.

Til to personer:
1 lite blomkålhode, delt i buketter
4 ss olivenolje
1½ ss hvitvinseddik
En klype safran
1 ts spisskummen
3 ss rosiner, gjerne gule
Salt og pepper
2 løk, halvert og skåret i tynne skiver
2 ss pinjekjerner, ristet om du gidder
En håndfull persille, flat eller krusete, hakket

Ha blomkålen i kokende vann, kok i 3 minutter og la vannet renne godt av i et dørslag. Pisk sammen 3 ss av oljen, eddik, safran, spisskummen og rosiner. Bland blomkålen med dressingen, og la marinere i 20 minutter. Rør forsiktig noen ganger underveis, sånn at all blomkålen får trekke til seg smak og farge fra marinaden.

Mens blomkålen godgjør seg steker du løken i resten av oljen, til den er myk og gylden. Bland løken med den marinerte blomkålen, pinjekjerner og persille.

Ooops, glemte persillen!


Med persille.


 Jeg serverte blomkålsalaten på en seng av brun basmatiris, og med en enkel yoghurt- og myntesaus (½ beger matyoghurt, en håndfull hakket mynte, Maldonsalt og pepper).

Mynten hadde så fine blomster at de måtte få være med.


Inspirasjon: Olive Magazine

4 kommentarer:

 1. Mmmm! Ser godt ut! Har laget noe lignende en gang, men totalt uten oppskrift. Skal definitivt gjentas. (Da hadde jeg imidlertid ikke safran, mulig det er essensielt i denne...)

  SvarSlett
 2. Safran er neppe essensielt, men jeg synes det passet veldig godt som en kontrast til de søtlige smakene fra løk og rosiner. Også er det jo bent frem vakkert! :)

  SvarSlett
 3. Deilig - safran og blomkål er en ypperlig smakskombinasjon! :)

  SvarSlett
 4. Enig, virkelig smaker som kler hverandre!

  SvarSlett