Til to personer:
1 lite blomkålhode, delt i buketter
4 ss olivenolje
1½ ss hvitvinseddik
En klype safran
1 ts spisskummen
3 ss rosiner, gjerne gule
Salt og pepper
2 løk, halvert og skåret i tynne skiver
2 ss pinjekjerner, ristet om du gidder
En håndfull persille, flat eller krusete, hakket
Ha blomkålen i kokende vann, kok i 3 minutter og la vannet renne godt av i et dørslag. Pisk sammen 3 ss av oljen, eddik, safran, spisskummen og rosiner. Bland blomkålen med dressingen, og la marinere i 20 minutter. Rør forsiktig noen ganger underveis, sånn at all blomkålen får trekke til seg smak og farge fra marinaden.
Mens blomkålen godgjør seg steker du løken i resten av oljen, til den er myk og gylden. Bland løken med den marinerte blomkålen, pinjekjerner og persille.
Ooops, glemte persillen! Med persille. |
Jeg serverte blomkålsalaten på en seng av brun basmatiris, og med en enkel yoghurt- og myntesaus (½ beger matyoghurt, en håndfull hakket mynte, Maldonsalt og pepper).
Mynten hadde så fine blomster at de måtte få være med. |
Inspirasjon: Olive Magazine
Mmmm! Ser godt ut! Har laget noe lignende en gang, men totalt uten oppskrift. Skal definitivt gjentas. (Da hadde jeg imidlertid ikke safran, mulig det er essensielt i denne...)
SvarSlettSafran er neppe essensielt, men jeg synes det passet veldig godt som en kontrast til de søtlige smakene fra løk og rosiner. Også er det jo bent frem vakkert! :)
SvarSlettDeilig - safran og blomkål er en ypperlig smakskombinasjon! :)
SvarSlettEnig, virkelig smaker som kler hverandre!
SvarSlett