torsdag 12. juli 2012

Kyllingspyd

(Meze del 5)

Kyllingen på disse spydene får frisk smak fra sitron og granateplesirup. Selv om navnet tyder på det motsatte er granateplesirup faktisk ganske syrlig, og passer fint i f.eks. dressinger og marinader.

Til fire personer som del av et meze-bord:
300 g kylling (jeg brukte Stange)
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss granateplesirup
2 ss friskpresset sitron
½ ts spisskummen
Noen korn kajennepepper

Skjær kyllingen i munnfullstore biter. Bland resten av ingrediensene og ha i kyllingen. La den ligge et par timer, eller så lenge du har tid til, i kjøleskap. Bitene er jo ganske små, så de trenger ikke å marineres så fryktelig lenge.

Mens kyllingen marineres legger du små grillspyd av tre i vann, sånn at de ikke blir brent under steking. Dette er et av tilfellene der jeg anbefaler å gjøre som jeg sier, ikke som jeg gjør; jeg glemmer nemlig alltid dette trinnet, og ender opp med lett svidde grillspyd.

Når kyllingen er ferdig marinert trer du 3-4 biter på hvert spyd, drysser litt salt over, legger dem på en rist over en form eller langpanne og steker dem under grillen i stekeovnen. Snu én gang underveis. Steketiden kommer an på hvor store biter du har laget; jeg tror jeg stekte mine snaut 5 minutter på hver side.

Inspirasjon: Hairy Bikers/BBC

1 kommentar:

  1. Ser frem til jeg får laget meze en gang. Er jo bare så godt!
    Og sånn litt på siden, elsker Hairy Bikers :D

    SvarSlett