søndag 1. juli 2012

Kamskjell med ertepuré

Denne helgen har vi besøk langveisfra, og da syntes jeg vi måtte gjøre litt ekstra ut av middagen da gjesten kom på fredag. Siden det var en av de relativt få soldagene hittil i sommer fristet det hverken med noe alt for solid, eller å bruke alt for mye tid på kjøkkenet, så jeg satset på en ganske lett og sommerlig treretter. Isen hadde vi allerede ferdig i fryseren etter den siste ukens dessertdilla.

Forrett: Kamskjell med ertepuré og erteskudd
Hovedrett: Ricottagnocchi med enkel tomatsaus
Dessert: Mascarponeis med rabarbra.

Forretten ble inspirert av at jeg hadde egendyrkete erteskudd på benken, og at både gjesten og vertskapet er veldig glade i kamskjell. Dessuten liker jeg å bruke samme råvare på flere måter i én rett, og siden erter jo er veldig godt sammen med kamskjell, syntes jeg det passet fint å servere erter i form av både puré og skudd.

Kamskjell med ertepuré og erteskudd
Til tre personer:
200 g rensede kamskjell
200 g frosne selskapserter
3-4 ss smør, jeg brukte Rørossmør
En håndfull erteskudd  (evt. litt grønn salat)
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
Maldonsalt og pepper

Kok ertene til de er møre, hell av vannet og skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprossessen og beholde den friske grønnfargen. Kjør ertene til puré med stavmikser, ha dem tilbake i kjelen, tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Tørk skjellene godt med papir (for å få fin stekeskorpe). Krydre dem med salt og pepper, og stek dem 1-2 minutter på hver side på sterk varme i en blanding av smør og olje.

Pisk sitron og olje raskt sammen, smak til med salt og pepper og vend erteskuddene eller salaten raskt i dressingen.

Legg litt ertepuré på hver tallerken, legg kamskjellene på toppen og dandér erteskuddene ved siden av.Oppskrift på ricottagnocchi kommer i morgen, og rabarbraisen finner du HER.

5 kommentarer:

 1. Morsomt og veldig profesjonelt, Ingvild! Jeg har stemt på deg!
  Onkel Misse

  SvarSlett
 2. Nam! Kamskjell er tingen. Det finnes omtrent ikke noe bedre som kommer fra havet.

  SvarSlett
 3. Helt enig! Kamskjell er utrolig godt, også så enkelt å variere.

  SvarSlett
 4. Syns de erteskudda såg så lekker ut der dem bukta se bortigjenna. Kan ikkje et kamskjell, men erter derimot går ned på høykant.

  SvarSlett