Siden persisken min står noe tilbake å ønske, går denne salaten bare under navnet granateplesalat her i huset, men den er altså opprinnelig fra Iran, og er en frisk kombinasjon av søtt granateple, mild agurk, skarp løk og aromatisk mynte.
Til fire personer som del av et meze-bord:
Et stort granateple
½ agurk
½ liten rødløk (eller vanlig løk)
En håndfull frisk mynte
2-3 ss sitronsaft
(salt og pepper)
Del granateplet i to. Hold en halvdel over en stor bolle, og bank på skallet med en tresleiv til frøene faller ut, gjenta med den andre halvdelen. Skjær agurken i fire på langs, og skjær den så i tynne skiver. Løken skjæres også i tynne skiver, mens mynten grovhakkes.
Bland alle ingrediensene og drypp sitronsaften over. Om du ønsker det kan du smake til med salt og pepper; jeg liker at smaken er så frisk som mulig, så jeg pleier å droppe det her.
Inspirasjon: "Midtøstens kjøkken", Ghillie Basan
Mmmm! Så kjempelekkert ut! Skal garantert testes i sommer - må være perfekt som tilbehør til det jeg liker aller best på hytta; nemlig kombinert småretter og grillmat.
SvarSlettDet så kjempegodt ut. Skal tru hva jeg kan finne på når jeg ikke bruker løk i? Hmmmm...
SvarSlettKjøkkentjeneste: Bra plan!
SvarSlettVet sannelig ikke, Bøllemamma, jeg tror kanskje jeg bare ville pøst på med ekstra mynte, evt. andre urter som persille eller koriander.
Men da har jeg alle ingredienser i boks og den dukker opp på et bord nær meg i aller nærmeste framtid!
Slett