mandag 9. juli 2012

Khiyar-o anâr (agurk- og granateplesalat)

(Meze del 3)

Siden persisken min står noe tilbake å ønske, går denne salaten bare under navnet granateplesalat her i huset, men den er altså opprinnelig fra Iran, og er en frisk kombinasjon av søtt granateple, mild agurk, skarp løk og aromatisk mynte.

Til fire personer som del av et meze-bord:
Et stort granateple
½ agurk
½ liten rødløk (eller vanlig løk)
En håndfull frisk mynte
2-3 ss sitronsaft
(salt og pepper)

Del granateplet i to. Hold en halvdel over en stor bolle, og bank på skallet med en tresleiv til frøene faller ut, gjenta med den andre halvdelen. Skjær agurken i fire på langs, og skjær den så i tynne skiver. Løken skjæres også i tynne skiver, mens mynten grovhakkes.

Bland alle ingrediensene og drypp sitronsaften over. Om du ønsker det kan du smake til med salt og pepper; jeg liker at smaken er så frisk som mulig, så jeg pleier å droppe det her.Inspirasjon: "Midtøstens kjøkken", Ghillie Basan

4 kommentarer:

 1. Mmmm! Så kjempelekkert ut! Skal garantert testes i sommer - må være perfekt som tilbehør til det jeg liker aller best på hytta; nemlig kombinert småretter og grillmat.

  SvarSlett
 2. Det så kjempegodt ut. Skal tru hva jeg kan finne på når jeg ikke bruker løk i? Hmmmm...

  SvarSlett
 3. Kjøkkentjeneste: Bra plan!

  Vet sannelig ikke, Bøllemamma, jeg tror kanskje jeg bare ville pøst på med ekstra mynte, evt. andre urter som persille eller koriander.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men da har jeg alle ingredienser i boks og den dukker opp på et bord nær meg i aller nærmeste framtid!

   Slett