Når vi skal reise bort prøver vi alltid å spise mest mulig ut av kjøleskapet før vi drar, sånn at vi slipper å kaste mat eller komme hjem til intelligent liv i grønnsaksskuffen. I dette tilfellet hadde vi litt sopp, noen aspargesbønner og en bit bacon som måtte spises opp, og det resulterte i en ganske så velsmakende risotto. For å få litt ulike konsistenser lagde jeg en topping av bacon og aspargesbønner i stedet for å røre alt inn i risottoen.
Til to personer:
200 g risottoris, f.eks. arborio
½ liten løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 dl hvitvin
180 g sopp
7-8 dl kyllingkraft
50 g parmesan
Smør og olje til steking
100 g bacon, strimlet
Evt. litt frisk timian
Start med å surre løken i 1 ss hver av smør og olje. Samtidig varmer du kyllingkraften opp i en annen kjele. Når løken er blitt myk og blank har du i hvitløken og surrer i et minutt til. Ha så i risen og rør godt til hvert riskorn er dekket av smør/oljeblandingen, tilsett så hvitvinen og la den koke inn. Tilsett så en øse med kraft av gangen og la den koke inn før du tilsetter neste. Rør ofte! Risottoen trenger rundt 20 minutter for å bli ferdig, det beste er å begynne å smake på risen etter ca. 15 minutter og ta den av varmen når den har en konsistens du er fornøyd med.
Og slik ble resultatet av kjøleskapsryddingen:
Det så deilig ut. Jeg har mange ganger tenkt på at jeg skal prøve å lage risotto, men det har sett litt skummelt ut. Her fikk jeg det forklart ordentlig så kanskje til og med jeg hiver meg uti det i nærmeste framtid ;)
SvarSlettHa en nydelig helg!
Anbefaler deg absolutt å prøve, Bøllemamma - det er slett ikke vanskelig, og så er det jo så godt!
SvarSlettHa en flott helg du også!