Risoni har veldig god konsistens, og fungerer utmerket for å trekke til seg smak fra andre ingredienser. Her har jeg brukt risonien til å suge opp kraften fra stekte kyllinglår. Planen var å servere med en enkel salat, men jeg kom på at jeg hadde noen jordskokker som burde brukes opp, så de fikk være tilbehør.
Til to personer:
2 kyllinglår (jeg brukte Stangekylling)
6-7 fedd hvitløk med skallet på
4-5 sitronbåter
200 gram risoni
En god håndfull persille og litt estragon (jeg hadde litt lite persille og brukte derfor litt basilikum og mynte i tillegg).
300-400 gram jordskokker
Legg kyllinglårene i en liten ildfast form smurt med olje. Dryss over salt og pepper, og fordel sitronbåtene og hvitløken innimellom. Skjær jordskokkene i terninger, ha dem i en annen form og vend dem i litt olje.
Stekes i 45-50 minutter på 200°. Snu litt på jordskokkene underveis, sånn at de blir jevnt stekt.
Inspirasjon: olive magazine
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar