tirsdag 12. juni 2012

Sommerpasta

Denne retten ble til som et resultat av "man tager hva man haver" for noen år siden. De litt tilfeldig sammenkastede ingrediensene fra kjøleskapet vårt viste seg å utgjøre et deilig, sommerlig måltid, som jeg nå bare lage flere ganger for sommeren.

Til to sultne personer:
250 g pasta, som skruer, trofie, gigli e.l. (her har jeg brukt gigli)
100 g frosne erter, eller friske om du skulle være så heldig å ha tilgang på det
En halv bunt asparges
2-3 store artisjokkhjerter i olje, eller tilsvarende mengde små (jeg foretrekker typen som er bittesmå og lagt ned på glass, men de er dessverre vanskelige å få tak i)
En kule mozzarella
En liten kurv cherrytomater eller andre småtomater
3 ss god olivenolje
Salt og pepper


Kok opp vann til pastaen mens du forbereder de andre ingrediensene. Knekk den nederste, harde delen av aspargesen, skjær av toppene og kutt resten av stilken i biter på ca. 2 cm. Del artisjokkhjertene i mindre biter, skjær mozzarellaen i terninger og del tomatene i to. Ha pastaen i vannet når det koker, og ha i ertene og aspargesen når det er 3 minutter igjen av koketiden.

Hell pasta og grønnsaker i et dørslag og la renne godt av. Ha det hele tilbake i kjelen og ha i resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper. Serveres straks, sånn at mozzarellaen akkurat rekker å begynne å smelte ved hjelp av varmen fra pastaen.

3 kommentarer:

  1. Så enkelt! Ikke minst ser det veldig fristende ut. :)

    SvarSlett
  2. Vi testa denne i går og blei veldig fornøyde. Kremt... klarte ikke la være å steke litt bacon og ha i lag med, men det funka godt sammen med resten. Vi spiser sjelden asparges, og aldri artisjokk, så det var ganske spennende for oss :) Jeg kjøpte sånn minimozarella og heiv dem oppi, mest for å være litt lat ;)

    SvarSlett
  3. Takk, så hyggelige tilbakemeldinger!

    SvarSlett