Til to personer:
400 g Salma eller annen laksefilet
1 ss grov sennep
1 ss friskpresset sitronsaft
1 ss honning
Maldonsalt og pepper
Potetsalat:
500 g nypoteter
150 g aspargesbønner
50 g pinjekjerner
2 ss friskpresset sitronsaft
5 ss olivenolje
En stor håndfull basilikum (jeg brukte en blanding av rød og grønn basilikum, mest for fargens del, det er ikke noen nevneverdig smaksforskjell)
Litt parmesan, flaket
Bland sammen sennep, honning og sitron. Laksen skjæres i pene serveringstykker, saltes og pepres og pensles med sennepsblandingen. Legges i smurt form og stekes i ovnen på 225°C, 7-8 minutter. Da får den litt farge, men er fortsatt rosa i midten. Jeg vet mange er skeptiske til "rå" fisk, men det er virkelig himmelvid forskjell på laks som er helt gjennomstekt og laks som er en anelse rå i midten, akkurat som en god biff.
Skrubb potetene godt, del dem i båter og kok dem i lettsaltet vann til de såvidt er møre. Hell av vannet og la potetene dampe godt av. Kok aspargesbønnene 3-4 minutter, smak gjerne underveis for å unngå overkoking. La dem renne godt av.
Rist pinjekjernene forsiktig i tørr stekepanne (de brenner seg lett, så det er viktig å passe på - jeg har svidd utallige pinjekjerner fordi jeg har tenkt "jeg skal bare..." mens jeg holder på). Pisk sitron og olje sammen med en gaffel og ha i grovhakket basilikum. Smak til med salt og pepper, og ha i potetene og aspargesbønnene mens de fortsatt er varme. Bland inn forsiktig inn pinjekjerner og parmesan (parmesanflak kan lages med potetskreller, ostehøvel eller et Microplanejern egnet til formålet). Server den lune potetsalaten sammen med laksen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar