Til 4-6 personer:
3 dl melk
1,5 dl mørkt muscovadosukker (eller annet brunt sukker)
3-4 ss pulverkaffe, gjerne espressotypen
½ ts salt
3 eggeplommer
250 g mascarpone
Kok opp melk, sukker og salt, og rør godt underveis, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og tilsett kaffepulveret. Vanligvis synes jeg pulverkaffe er djevelens verk, men her har det den klare fordelen at du slipper å tilsette ekstra væske, dermed reduseres sjansen for nåler når du fryser isen. Begynn med litt kaffe, og tilsett mer til du synes det er passe med kaffesmak. Husk at smaken svekkes ved nedkjøling, så røren skal helst være litt i sterkeste laget.
Ha eggeplommene i en bolle, pisk dem sammen og tilsett den varme melkeblandingen mens du pisker. Ha det hele tilbake i kjelen, og varm opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Her er det viktig å ikke bruke for sterk varme, sånn at egget blir kokt og du ender opp med kaffesmakende eggerøre. Når blandingen har tyknet rører du inn mascarponeosten, før du siler røren og setter den kjølig til den er helt kald.
Hell røren i en ismaskin, og la den gå til du har tykk, deilig ismasse. Sett den evt. i fryseren for å stivne helt (men snik deg gjerne til en prøvesmak
PS: Jeg deltar i Matbloggsentralens iskremutfordring med denne (bidrag nr. 41) og rabarbraisen min (nr. 64), og blir veldig glad for din stemme.
Denne er god! Har laget den selv, men må innrømme at din blir bedre ;-)
SvarSlettDenne ser utroligt lækker ud, og når man så er helt vild med både kaffe og mascarpone, er det jo perfekt! Har stemt på den til Ugens Udfordring.
SvarSlettTusen takk for hyggelige kommentarer!
SvarSlett