fredag 22. juni 2012

Kokosposjert torsk

I likhet med oppskriften på fylte pastaskjell jeg la ut for litt siden er denne oppskriften inspirert av Donna Hays fast, fresh, simple, og den er virkelig både rask, frisk og enkel - perfekt hverdagsmat!Til to personer:
400 g torskefilet
1 boks kokosmelk
1,5 ss fiskesaus
Saften av 1 lime, og evt. noen ekstra limebåter til servering
1 grønn chili, hakket
6 kaffirlimeblader (kan sløyfes, eller erstattes med litt finrevet limeskall)
En liten bunt frisk koriander

Kokosmelk, fiskesaus, limesaft, chili og limeblader, som du knar litt i hånden for å få frem aromaen, has i en liten kjele. Kok opp og la småputre i 5 minutter. Legg i fisken, delt i passe porsjonsstykker, og la den trekke uten å koke i 4-5 minutter, til den akkurat begynner å flake seg. Ferdig!

Strø hakket koriander over, og server med jasminris og grønnsaker etter ønske. Jeg brukte sukkererter som jeg delte på langs og hadde i kokende, lettsaltet vann i noen sekunder. Jeg synes denne fremgangsmåten gir sukkerertene ekstra frisk farge og god smak, men det er viktig å ikke ha dem i vannet for lenge, da blir de slappe og triste. Skvis gjerne litt lime over fisken for ekstra frisk smak.

4 kommentarer:

 1. Denne er god! Laget den med kveite. Veldig lett, og veldig smakfull :-) Fra frossen filet til ferdig middag på under en time!

  SvarSlett
 2. Denne var kjempegod!! Falt veldig i smak hos oss :) Har også linket oppskiften videre til middagsgjestene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så utrolig hyggelig tilbakemelding! Tusen takk!

   Slett