mandag 1. oktober 2012

Potetcurry med stekt egg

Hver gang jeg lager denne retten blir jeg like overrasket over at noe så enkelt som poteter og egg kan smake godt. Jeg prøver gjerne å planlegge det sånn at jeg koker ekstra poteter til middagen en dag eller to i forveien, både fordi potetene er enklere å skrelle og skjære opp når de er kalde, og fordi jeg synes de holder formen bedre under steking. Dessuten gjør selvfølgelig ferdigkokte poteter at det går raskere å få middagen på bordet. Vi liker denne retten så godt at den som regel serveres til middag, men det er også fint å lage en liten porsjon som kveldskos om man har noen få poteter til overs.


Til to som middag eller fire som kosemat:
800 g kokte poteter
4 ss olje
1 ss sennepsfrø
1 ss karripulver
1 ts gurkemeie
2 fedd hvitløk, finhakket
En liten bit ingefær, finhakket
2 ss smør
1 rød eller grønn chili, hakket
4 vårløk skåret i tynne ringer
Salt og evt. pepper
1-2 egg pr. person

Mangochutney og tykk yoghurt til servering.

Skjær potetene i litt store terninger. Varm 2 ss av oljen i en stor stekepanne, ha i sennepsfrøene og vent til de begynner å "poppe" før du har i hvitløk, ingefær, karri og gurkemeie. La frese noen sekunder før du har i smøret og resten av oljen. Stek til potetene får litt farge og fin stekeskorpe, men pass på at de ikke setter seg fast, ha i litt ekstra smør om nødvendig. Ha i chili og vårløk og stek et minutt til. Smak til med salt og eventuelt litt pepper om du ikke synes chilien gir sting nok.

Hold potetene varme mens du steker eggene; jeg beregner 2 pr. person om det er middag og ett om det skal være en liten kveldsrett.

Fordel potetene på tallerkener, topp med stekt egg og server med chutney og yoghurt.Inspirasjon: Bill Granger

1 kommentar:

  1. Mmmmm, det her skal jeg fint klare å få laga uten løk trur jeg. Har store planer om å prøve å lage en slags ukemeny og denne er en god kandidat til å delta :)

    SvarSlett