mandag 24. september 2012

Pasta med squash, chili og crème fraîche

Dette er den type geniale pastaretter jeg elsker: Sausen lages mens pastaen koker, den har få og enkle ingredienser, og ikke minst, den smaker forbløffende godt, ingrediensene og innsatsen tatt i betraktning.



Til to personer:
1 stor eller to små squash (gjerne både grønn og gul)
3 fedd hvitløk
1 rød chili
3 ss olivenolje
3 ss crème fraîche
Spaghetti eller annen pasta etter ønske
Revet parmesan til servering

Sett pastaen på først, og mens den koker lager du sausen.

Delikate farger i stekepannen.
Riv squashen grovt på rivjern. Hakk hvitløk og chili. Varm oljen på middels varme, og ha i chili og hvitløk og la det surre et minutt. Ha i squashen og skru opp varmen litt, la frese til det meste av væsken er fordampet og squashen er myk.

Ha i crème fraîche og kok opp. Smak til med salt.






Hell vannet av pastaen og bland den med sausen. Server med revet parmesan.





Inspirasjon: BBC Good Food Magazine

5 kommentarer:

  1. Nam! Dette skal jeg prøve i kveld, har akkurat de rette ingrediensene i heimen :)

    SvarSlett
  2. Det ser godt ut! :)

    Og virkelig smart om man har eksemplarer av typiske norske forvokste squasher å bruke opp.

    Hilsen A.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Og ja, her ville det jo nesten være helligbrøde å bruke lekre små squash (som uansett dessverre er et sjeldent syn heromkring).

      Slett
  3. Så enkelt men godt det så ut. Elsker kjappe middager :) Og dessuten (dam dam daaaam) så har vi tenkt å prøve å ha flere kjøttfrie middager (gisp).

    SvarSlett