Intet Englandsbesøk uten "proper cream tea" - scones, clotted cream, jordbærsyltetøy og te. Mannen spiser Welsh rarebit og drikker varm sjokolade (i 22 varmegrader!). Småen er hensynfull nok til å ta en dupp i vogna mens foreldrene tar en pause.
Sunday lunch på pub er også et must: Oksestek (vel godt stekt etter min smak), yorkshirepudding, stekte poteter, snittebønner, saus og gratinert blomkål.
Nok en pubklassiker: Ploughman's lunch - cheddar, tykke skinkeskiver, egg, syltet løk og agurk, salat og to typer chutney. Denne spiste vi i Rye, en sjarmerende by ved kysten av East Sussex.
På italiensk restaurant i Canterbury: Spaghetti alle vongole, gnocchi med gorgonzolasaus og tortellini med hjort- og rødvinsfyll.
Nå litt "hjemmelaget" mat: Kalvekotelett, soppsaus, ovnsstekte nypoteter og broccolini. En av utfordringene med å lage mat borte fra sitt eget kjøkken er det manglende arsenalet av ingredienser. Her skulle jeg gjerne hatt litt sherryeddik eller cognac til soppsausen, men jeg improviserte med en skvett lokal ale for å gi litt sting, og det smakte overraskende bra. (Beklager dårlig bildekvalitet, bildet er tatt på kvelden i svakt lampelys.)
Hvor kult er det ikke å kunne rense sine egne erter og bondebønner? Vi hadde en Waitrose-butikk med fantastisk råvareutvalg like i nærheten, der vi handlet det meste vi trengte.
Vakre, små skjell fra fiskeboden på markedsdagen. De het bare "clams", så jeg aner ikke hva det norske navnet er. De fikk inngå i avskjedmiddagen vår siste kvelden, sammen med en liten piggvar kjøpt samme sted.
Dessverre tenkte jeg ikke på å få fiskemannen til å filetere piggvaren, så fileteringen er gjort med en sløv brødkniv, jfr. dårlig utstyrte ferieboliger. Men smakte godt, det gjorde det!
Jeg dampet skjellene i hvitvin, og brukte kraften som utgangspunkt for en enkel smørsaus med gressløk og estragon, og ved siden av hadde vi nypoteter og salturt - enkle ingredinser som ble til en utrolig smakfullt måltid.
I tillegg til at vi spiste godt på ferie, benyttet jeg samtidig anledningen til å handle med meg noen godsaker til bruk etter hjemkomst, mer om det senere.
Som jeg gleder meg til november!
SvarSlett:)
SlettSkikkelig luksusferie du har vært på :) Masse deilig fersk mat, hurra!
SvarSlettJa, det er utrolig morsomt å slå seg løs på butikker og markeder med godt utvalg. :)
SlettSå mye godt! :)
SvarSlettSærlig piggvarretten både så og hørtes veldig fristende ut. Går det an å beskrive smaken av salturt? Og hvordan tilberedte du den? Jeg har veldig lyst til å prøve selv.
Hilsen A. ;)
Jeg har sett salturt bli sammenliknet med asparges, og det synes jeg absolutt stemmer; den er sprø og saftig, og så har den i tillegg aldri så lite sjøsmak, som gir en helt særegen smak. Jeg koker den rett og slett noen få minutter i usaltet vann (siden den er litt salt i seg selv), enkelt og greit. Om du får tak i salturt anbefaler jeg absolutt å prøve, jeg synes det er utrolig godt!
SlettTakk for tips, håper å få prøvd salturt! :)
SvarSlett