onsdag 5. september 2012

Eplekake med mandelmasse

I går feiret vi en liten bursdagsgutt her i huset, og mens jubilanten synes sjokoladekake i en eller form (i dette tilfellet muffins med fargerik pynt) er det beste som finnes, vil mammaen gjerne ha noe annet. Nå er de første norske eplene begynt å dukke opp i butikkene, så da passet det å ringe bursdagsbarnets mormor for å få oppskrift på denne deilige kaken. Mandelmassen gjør den ekstra saftig og smakfull - jeg synes kransekakemasse gir best smak, men du kan gjerne bruke marsipan om du foretrekker det.

250 g kransekakemasse eller marsipan
125 g smør
3 eggeplommer
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 eggehviter
2-3 epler
2 ss sukker
 
Riv mandelmassen og rør den porøs med smøret. Rør inn eggeplommene og deretter melet blandet med bakepulver. Vend inn stivpiskede eggehviter.

Ha røren i smurt form (24 cm), stikk skrelte eplebåter ned i røren og dryss sukkeret over. Stekes ved 175 grader i ca. 45 minutter midt i ovnen.

Jeg synes kaken er god som den er, men en kule god vaniljeis til gjør seg selvsagt også.

 

1 kommentar:

  1. Det høres helt nydelig ut! Skal testes så fort det lar seg gjøre. Og ikke minst, hurra for den sjokoladekakemumsende toåringen!!

    SvarSlett