Den siste dagen vi var i Tenterden ble det arrangert marked der. En del av markedet befant seg i menighetshuset, og var så stemningsfull og - i hvert fall i mitt hode - engelsk som man kan forestille seg en slik seanse; små gamle damer som solgte hjemmebakte kaker, heklede duker og bondekona fra borti veien som hadde en bod med ikke-EU-konforme grønnsaker. Dessuten masse syltetøy og geléer, deriblant denne uimotståelig røde villeplegeléen. På en dagstur til Canterbury plukket jeg opp rosmaringelé, som jeg innbiller meg må være utmerket alternativ til rips i denne oppskriften.
Jeg ser stadig risvin fra Shaoxing nevnt i engelske oppskrifter på kinesisk og asiatisk mat, så det måtte jeg selvsagt kjøpe da jeg tilfeldigvis kom over det. Enn om jeg får bruk for det en dag?!?
Perlespelt og fregola sarda. Sistnevnte er en helt spesiell type pasta fra Sardinia, små korn som er ristet og derfor har en helt særegen smak. Jeg bruker dem gjerne til en deilig blåskjellrett, der de suger opp kraften og får en fantastisk smak.
Mer pasta: Trofie, en av mine favorittvarianter, som det dessverre er vanskelig å få tak i heromkring.
Svart hvitløk, kjøpt av ren nysgjerrighet. Såvidt jeg skjønner er det vanlig hvitløk som er fermentert, og skal ha en søtlig, fyldig smak. Jeg må gjøre litt research for å finne noe å bruke den til, så tips mottas med takk!
Til sist, et fast innslag på feriehandlelista, nemlig ekte vaniljeekstrakt, som gir nydelig vaniljesmak til hva som helst, og ikke må forveksles med det syntetiske skvipet som kalles vaniljeessens. I tillegg kjøpte jeg "Vanilla bean paste", en fyldig, sirupsaktig masse med mengder av deilige vaniljekorn.
I tillegg til at det er veldig morsomt å lage mat med nye, spennende ingredienser, gir denne typen ferieshopping muligheten til å mimre ved matbordet: "Husker du markedet hvor vi kjøpte denne?", eller "Åh, denne fant vi jo på den koselige butikken i den bakgata du vet!". Kanskje ikke like håndfast som en kjøleskapsmagnet, men etter min mening så uendelig mye morsommere!
Tipper kjøkkenskapene dine rommer langt mer spennende ting enn mine:) Flotte alternativ til kjøleskapsmagneter, vil jeg si. Ble så nysgjerrig at jeg måtte google litt, og da havnet jeg inne på www.blackgarlic.com - grants immortality;) Regner med du skal diske opp den ene delikatessen etter den andre med nykjøpene dine:) Kos deg med det - du som kan:) Linda
SvarSlettUdødelighet, du, det var sannelig ikke verst!
SlettOg takk, jeg skal definitivt kose meg. :)
Jeg er enig i det, kjenner meg igjen - bortsett fra at det gjerne blir med smaksprøven og så blir resten stående til det blir dårlig. Ikke bra.
SvarSlett...for ikke å snakke om de ekstra gode tingene vi skal spare på (gjerne lekker sjokolade), og finner inntørket innerst i et skap et par år senere. Huff!
SlettSå mye godt du har kjøpt! Er det eple i rosmaringeleen? Jeg har spekulert litt på å lage noe i den duren ;)
SvarSlettJepp, eple, eplesider og eplesidereddik. :)
SlettYou're my kond of girl! Samme typen suvernirshopping bedrives utstrakt her også når jeg er i England. Vaniljeekstrakt, oster, lemon curd, ymse syltetøy, for ikke å snakk om alt det morsomme jeg hadde med av pølser, pancetta og villsvinbacon etter å ha gått bananas på Borough market like før stengetid :)
SvarSlettDenslags banker kjøleskapsmagneter any day! :) Og Borough Market er så nære himmelen på jorden man kan komme.
SvarSletthvor kan jeg kjøpe svart hvitløk?
SvarSlett