onsdag 12. september 2012

Stekt kveite med råkost

Kveite er en av favorittfiskene her i huset, derfor gjør vi ofte stas på den med ekstra lekkert tilbehør og serverer den som helgemiddag. Noen ganger er imidlertid det enkle det beste, så her om dagen hadde vi stekte kveiteskiver, poteter, rømme og råkostsalat - enkelt, raskt og utrolig godt.

Til to personer:
400-500 g kveite i skiver
Mel
Salt og pepper
Smør/olje

En halv liten kålrot
2-3 gulrøtter
½ sitron
1 ss sukker

Kokte poteter og rømme til servering.


Skyll kveita og tørk den godt. Jeg liker å klippe bort finnene, fordi det ser penere ut, men det er slett ikke nødvendig.

Ha mel i en dyp tallerken og bland inn godt med salt og pepper. Vend kveiteskivene i blandingen og rist av overflødig mel. Varm litt olje og smør i en stekepanne, til smøret begynner å bli brunt. Legg i fisken og stek den på middels varme 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Ta heller fisken av et halvt minutt for tidlig enn et halvt minutt for sent - overstekt kveite er ikke godt!

Riv kålroten og gulrøttene på rivjern (eller ta latmannsversjonen som jeg gjør - riveskiven på foodprocessoren). Press sitronen og ha i råkosten sammen med sukkeret. La stå å trekke noen minutter sånn at sukkeret får løst seg opp, rør rundt og smak; kanskje trengs det litt mer sitron eller sukker.

 
Server kveiteskivene med råkosten, kokte poteter og en rømmeklatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar