Til to personer:
400-500 g kveite i skiver
Mel
Salt og pepper
Smør/olje
En halv liten kålrot
2-3 gulrøtter
½ sitron
1 ss sukker
Kokte poteter og rømme til servering.
Skyll kveita og tørk den godt. Jeg liker å klippe bort finnene, fordi det ser penere ut, men det er slett ikke nødvendig.
Ha mel i en dyp tallerken og bland inn godt med salt og pepper. Vend kveiteskivene i blandingen og rist av overflødig mel. Varm litt olje og smør i en stekepanne, til smøret begynner å bli brunt. Legg i fisken og stek den på middels varme 3-4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Ta heller fisken av et halvt minutt for tidlig enn et halvt minutt for sent - overstekt kveite er ikke godt!
Riv kålroten og gulrøttene på rivjern (eller ta latmannsversjonen som jeg gjør - riveskiven på foodprocessoren). Press sitronen og ha i råkosten sammen med sukkeret. La stå å trekke noen minutter sånn at sukkeret får løst seg opp, rør rundt og smak; kanskje trengs det litt mer sitron eller sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar