tirsdag 9. oktober 2012

Pasta med røkelaks i sitronfløtesaus

En utgått fløtepakke, en impulskjøpt røkelaksbit og noen tiloversblevne vårløk og vips - lekker pastamiddag. Ingenting revolusjonerende, det er jo snakk om ganske så klassiske smakskombinasjoner, men veldig godt.

Til to personer:
80-100 gram røkt laks, skåret i strimler
3-4 vårløk
1 ss smør
1,5 dl fløte
Sitron
Salt og nymalt svart pepper

Pasta etter ønske, her har jeg brukt spagettini.

Skjær vårløken i tynne ringer og surr i smør til den er myk. Ha i fløte og kok opp. Smak til med sitron, salt  og masse nykvernet pepper. Om røkelaksen er veldig salt bør du være litt sparsom med saltet, men jeg synes litt er nødvendig for å få smakene i sausen til å gå seg sammen.

La pastaen renne godt av når den er ferdigkokt, og ha i sausen og halvparten av laksen. Ha på tallerkener og topp med resten av laksen. På den måten får du to ulike konsistenser på laksen; noe blir "kokt" av varmen fra pastaen og tilfører dermed sausen ekstra smak, mens resten av laksen holder seg saftig. Server eventuelt med en sitronbåt til hver for å skvise over laksen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar