torsdag 4. oktober 2012

Enkel løkchutney

Det finnes mange gode chutneyer å få kjøpt, men det er også veldig enkelt å lage selv. Denne løkchutneyen tar en halvtimes tid å tilberede, og den passer seg stort sett selv mens du lager resten av middagen. Jeg synes den er spesielt god til pølser, men den passer også til annet stekt kjøtt.

3 løk (røde, gule eller en blanding)
2 ss olje eller smør
2 ss brunt sukker
1 ss balsamico
Frisk timian (kan sløyfes)

Skrell løken, del i to og skjær i tynne skiver. Varm smør eller olje i en stor stekepanne på middels varme og ha i løken. Stek på svak varme i 25 minutter under stadig omrøring, til løken får fin gylden farge. Ha i sukker og balsamicoeddik og rør til sukkeret er oppløst og alt er blandet. Om du har frisk timian smaker det ekstra godt i.


Denne chutneyen er ikke av typen som er ment for langtidslangring, men den holder seg fint i kjøleskap en ukes tid.

3 kommentarer:

  1. Den ser fristende ut!

    SvarSlett
  2. Dette var ikke godt! Det syrlige i løken blir for syrlig. Fisken ble heller ikke bra.

    SvarSlett