søndag 13. april 2014

Eggesalat

Påske betyr egg til frokost over det ganske land, men kokte og stekte egg kan bli litt kjedelig i lengden, synes jeg. Favorittvarianten av påskefrokostegg her i huset er eggesalat. Egg i gul dressing - mer påskete kan det knapt bli! Egg og majones er en ganske mektig kombinasjon, så jeg liker å skape litt balanse ved å tilføre noen syrlige og skarpe ingredienser.


Eggesalat
4-5 egg
1 dl majones
2 ss rømme eller crème fraiche
1-2 ts dijonsennep
2-3 store sylteagurker
1 liten skalk løk
S&P
Evt. gressløk

Hardkok eggene og la dem avkjøles i kaldt vann. Rør sammen majones, rømme/crème fraiche og sennep. Hakk sylteagurkene og løken ganske fint og bland i.

Til slutt hakker du opp eggene - jeg synes det enkleste er å bruke en eggedeler og dele eggene først på langs og så på tvers - og rører dem inn sausen. Smak til med salt og pepper, og server gjerne med et gressløkdryss for ekstra smak og farge.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar