mandag 8. juli 2013

Kalvekjøttboller

Kalvekjøttdeig har en mild og fin smak, som jeg synes egner seg veldig godt til lekre små kjøttboller smakt til med parmesan og fennikelfrø. Disse passer fint til potetmos, eller som en del av et smårettbord, men her har jeg latt meg inspirere av det italienske tilsnittet og serverer dem med pasta og en enkel tomatsaus.


Kalvekjøttboller
400 g kalvekjøttdeig
1 ts salt
50 g parmesan, revet
1½ ts fennikelfrø
Pepper
En håndfull hakket persille
Smør og olje til steking

Rør kjøttdeigen seig med saltet, og tilsett deretter de andre ingrediensene. Bruk en teskje og fuktige hender, og form farsen til små kjøttboller. Jeg liker at kjøttbollene er så små at jeg ikke behøver dele dem opp når jeg spiser, så jeg fikk mellom 50 og 60 boller av denne porsjonen. Det kan være greit å forme alle bollene før du begynner å steke dem, og da synes jeg det er praktisk å legge dem på en fjøl fuktet med kaldt vann etterhvert.

 
Stek kjøttbollene i en blanding av smør og olje. Pass på å ikke ha for mange i pannen på en gang, da blir de bleke og vasne i stedet for å få en lekker, gylden stekeskorpe.

Siden disse kjøttbollene er såpass delikate på smak, ville jeg ikke ha for kraftig saus, så jeg lagde en helt enkel tomatsaus.

Tomatsaus
Olivenolje
½ løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomat
Sitron
Evt. litt hakket persille (eller basilikum)

Hakk løken og fres den noen minutter i litt olivenolje. Tilsett finhakket hvitløk, surr et minutt til og ha i tomatene. Kok i ca. 20 minutter, og smak til med salt, pepper, en sitronskvis og litt hakket persille.

Server kjøttbollene med sausen og pasta etter ønske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar