lørdag 27. juli 2013

Gressløkblomsteddik

Mange stavelser i overskriften, men lettere å lage enn å uttale. Gressløkblomster er pene å se på, men det har ikke falt meg inn at de kunne brukes til noe før jeg kom over en oppskrift på denne eddiken. Hvis du har gressløk i hagen din som har sett sine beste dager og bare er blomster nå er dette en fin måte å bruke dem på.



Man gjør rett og slett følgende:
Legg gressløkblomster i kaldt vann en stund for å skylle bort evt. jord og insekter. Tørk dem godt, gjerne i salatslynge om du har. Ha blomstene i et glass (som blir mellom halvt og to tredjedels fullt) og fyll opp med eddik, enten vanlig 7% eller hvitvinseddik.




La trekke i to uker, og vips: Lekkert rosa eddik med mild smak og aroma av løk. Sil av blomstene og ha eddiken på et rent glass eller i en flaske.

 




Inspirasjon: http://www.foodinjars.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar