Til to personer.
3-400 g biff etter ønske, her har jeg brukt entrecôte
Smør/olje til steking
500 g søtpoteter, eller 50/50 søtpoteter og vanlige poteter
En god håndfull hasselnøtter
1 sjalottløk
1 ss hvitvinseddik
1½ ss hasselnøttolje (kan sløyfes)
2 ss frisk estragon
4 ss persille
Begynn med potetene; skrell dem og skjær dem i båter. Vend dem i litt olje i en ildfast form, og sett dem i ovnen på 200°. Stekes i en halvtimes tid, litt avhengig av hvor store potetbåtene er. Sjekk gjerne om de er gjennomstekte med en liten kniv.
Rist hasselnøttene på middels varme i en liten stekepanne. Når det brune skinnet begynner å bli tørt og sprekke tar du nøttene av varmen og har dem i et kjøkkenhåndkle. Gni dem til skinnet løsner, men om det blir litt igjen gjør ingenting. Hakk nøttene ganske fint, og bland med finhakket sjalottløk, hakket estragon, halvparten av persillen, oljen og eddiken. Smak til med salt og pepper.
Ta gjerne kjøttet ut av kjøleskapet i god tid, sånn at det blir temperert før steking. Tørk kjøttet godt med litt papir, ha på salt og nykvernet pepper. Ha smør og olje i en panne, og la smøret bli brunt. Jeg liker å steke biff ca. 2 minutter på hver side for medium/rå, men om du vil ha den mer eller mindre stekt justerer du steketiden etter det. Ta biffene av pannen og la dem hvile noen minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar