mandag 26. november 2012

Enkel dal og potetraita

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på makhani dal, som smaker fantastisk, men som unektelig tar litt tid å lage. Denne dalen med røde linser går imidlertid mye kjappere, men er likevel full av smak. Jeg synes raita - yoghurtsaus - er veldig godt til det meste av indisk mat, og til linseretter synes jeg potetraita er spesielt godt.


Nok til minst 4 personer:
400 g røde linser
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ts nigellafrø (kalles også løkfrø, black onion seeds eller kalonji)
2 ts garam masala
1 ts chiliflak
Olje
Frisk koriander til servering (jeg hadde ikke for hånden, så jeg brukte en blanding av mynte og persille)

Skyll linsene, ha dem i en kjele og ha på vann sånn at det står et par centimeter over linsene. Ikke ha salt i vannet, da det kan gjøre linsene harde.

Mens linsene koker skjærer du løken i tynne skiver og steker den i olje til den begynner å bli brun. Ha i hvitløk og krydder og la det surre med et par minutter. Når linsene er ferdige (20-25 minutter) blander du i løk- og krydderblandingen og smaker til med salt. Serveres med frisk koriander eller andre passende urter.Potetraita:
2-3 kokte, kalde poteter
1½ dl tykk yoghurt (gresk, tyrkisk eller matyoghurt)
2 ts spisskummenfrø
Salt

Ha spisskummenfrø i en liten stekepanne, og rist dem på middels varme til du ser de får litt mørkere farge og begynner å dufte godt. Avkjøl, og knus dem lett i en morter.

Skjær potetene i terninger, bland med yoghurten og mesteparten av spisskummenen. Smak til med salt, ha i en serveringsbolle og dryss resten av spisskummenen over.Inspirasjon til dalen kommer fra www.frugalfeeding.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar