søndag 5. januar 2014

Juksebulgogi

I et forsøk på å finne noe mer spennende enn kjøttkaker eller pastasaus å bruke lokalprodusert biffdeig fra Aberdeen Angus-fe på, kom jeg over en oppskrift på en slags forenklet versjon av koreansk bulgogi. Mens originalen innebærer å marinere storfekjøtt i blant annet soyasaus, sukker og sesamolje, for så å grille det, består denne retten av kjøttdeig som rett og slett stekes og tilsettes en enkel saus av de samme ingrediensene som brukes i den klassiske marinaden.


Med andre ord en super hverdagsrett, og med bittelitt krydrede og eksotiske smaker er det akkurat sånn mat jeg har lyst på etter en periode med mye traust og tradisjonell julemat.

Til 3-4 personer.

Juksebulgogi (Korean Beef Bowl)
500 g karbonadedeig
3 fedd hvitløk
Olje til steking
5 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1/2 ts malt ingefær
En liten klype chiliflak
3 vårløk, skåret i ringer
1/2 dl vann

Stek karbonadedeigen i oljen med finhakket hvitløk, til du har en grynete masse med pen brunfarge. Rør sammen de resterende ingrediensene og hell over. Kok opp og la det putre i et par minutter. Om du synes det ser litt tørt ut kan du tilsette litt ekstra vann.

Serveres med ris og evt. litt friske grønnsaker. Jeg laget en enkel salat av finstrimlet gulrot med noen dråper riseddik og en neve ristede sesamfrø.Inspirasjon: damndelicious.net

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar