torsdag 21. november 2013

Spagetti med blåmuggost og to sorter løk

Denne enkle pastaretten kombinerer myk, søt løk og skarp ost på beste vis. Trikset er å steke løken lenge på svak varme, sånn at sødmen i løken kommer frem og utgjør en fin kontrast til den salte og smaksrike osten.



Til to personer.

Spagetti med blåmuggost og to sorter løk
Spagetti eller annen pasta etter ønske
1 purre
1 stor rødløk
75-100 g blåmuggost
Smør
Evt. matfløte

Skjær rødløken i fire, og deretter i så tynne skiver som mulig. Smelt litt smør i en stekepanne, og ha i løken. Stek på svak/middels varme i et kvarter, ha deretter i purre i tynne skiver og stek videre i 10-15 minutter.

Kok i mellomtiden pastaen, og ta av litt av kokevannet i en kopp.

Når all løken er helt myk har du i smuldret blåmuggost og 1-2 desiliter av kokevannet fra pastaen. Rør til osten er smeltet og du har en jevn saus. Her liker jeg å spe sausen med en fløteskvett for en ekstra rund smak, men om du ikke har fløte, eller vil spare noen kalorier, kan du gjerne bruke litt ekstra kokevann i stedet - det funker like godt.

Serveres gjerne med et lite parmesandryss og en frisk salat. Denne gangen laget jeg en enkel tomatsalat med stangselleri og vinaigrette av hvit balsamico og god olivenolje.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar