Til to personer.
Spagetti med blåmuggost og to sorter løk
Spagetti eller annen pasta etter ønske
1 purre
1 stor rødløk
75-100 g blåmuggost
Smør
Evt. matfløte
Skjær rødløken i fire, og deretter i så tynne skiver som mulig. Smelt litt smør i en stekepanne, og ha i løken. Stek på svak/middels varme i et kvarter, ha deretter i purre i tynne skiver og stek videre i 10-15 minutter.
Kok i mellomtiden pastaen, og ta av litt av kokevannet i en kopp.
Når all løken er helt myk har du i smuldret blåmuggost og 1-2 desiliter av kokevannet fra pastaen. Rør til osten er smeltet og du har en jevn saus. Her liker jeg å spe sausen med en fløteskvett for en ekstra rund smak, men om du ikke har fløte, eller vil spare noen kalorier, kan du gjerne bruke litt ekstra kokevann i stedet - det funker like godt.
Serveres gjerne med et lite parmesandryss og en frisk salat. Denne gangen laget jeg en enkel tomatsalat med stangselleri og vinaigrette av hvit balsamico og god olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar