Harissa er en nordafrikansk, aromatisk chilipasta som i tillegg til chili inneholder hvitløk og ulike krydder, og enkelte varianter inneholder til og med roseblader. De ulike smakstilsetningene gjør at harissa bidrar med mer enn chilihete, og er en fin måte å peppe opp diverse retter. Harissa fås kjøpt på internasjonale matbutikker.
Jeg bruker ofte hummus som dipp til gulrot, men det har ikke før nylig falt meg inn at man kan blande gulrot i selve hummusen. Sammen med aromatisk harissa ble det en veldig interessant variasjon på den tradisjonelle hummusen.
Til fire personer som del av et meze-utvalg.
Gulrothummus med harissa
1 boks kikerter
300 gulrot, skrelt og skåret i biter
3 ss tahini
4 ss olivenolje
1-2 ss harissa
Sitron
Evt. litt honning
Salt
Kok gulrøttene helt møre. Sett litt av kokevannet til side i en kopp og hell av resten. Ha kikerter, gulrøtter, tahini, olje og harissa i en foodprocessor e.l. og kjør helt glatt. Smak til med salt og sitron, og evt. litt honning om du vil runde av smaken litt. Synes du hummusen blir for tykk sper du med litt av kokevannet.
Inspirasjon: Aida Mollencamp
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar