lørdag 21. september 2013

Nøttegranola med vanilje

Denne deilige granolaen er full av sprø nøtter, har en mild sødme fra honning og uimotståelig vaniljeroma. Siden den kun består av nøtter og ikke inneholder korn av noe slag er den også et fint alternativ til müsli og liknende for deg som ikke tåler gluten.

 
Granolaen er god til yoghurt eller andre melkeprodukter, i fruktsalat, eller man kan rett og slett spise den i håndfuller direkte fra krukken. Kremt. Har jeg hørt.

Her har jeg brukt pekan- og pistasjenøtter, men disse kan eventuelt byttes ut med andre nøtter du liker.


Ingredienser:
2½ dl pekannøtter
2½ dl pistasjenøtter
1½ dl kokosflak
2-3 ss chiafrø (kan sløyfes)
¾ dl honning
3 ss smør
1 ss vaniljeekstrakt

Smelt smøret sammen med honningen og ha i vaniljen. Ha nøttene i en foodprocessor og kjør et lite øyeblikk, til de er grovhakket. Tilsett kokos, evt. chiafrø, og smørblandingen, og pulsér et øyeblikk til - vær forsiktig så nøttene ikke blir for finmalte.


Spre blandingen utover en stekeplate, og rist i ovnen på 125° i 45-60 minutter. Rør et par ganger under steking, og pass på at det ikke brenner seg. Jeg pleier å smake underveis, sånn at jeg kan ta ut granolaen når jeg synes den er passe sprø og ristet.

 
 
 Inspirasjon:  http://fiveandspice.com/

1 kommentar:

  1. Åååå, det ser digg ut! Det er så moro å finne oppskrifter på ting jeg også kan spise! :))

    SvarSlett