Her har jeg brukt pekan- og pistasjenøtter, men disse kan eventuelt byttes ut med andre nøtter du liker.
Ingredienser:
2½ dl pekannøtter
2½ dl pistasjenøtter
1½ dl kokosflak
2-3 ss chiafrø (kan sløyfes)
¾ dl honning
3 ss smør
1 ss vaniljeekstrakt
Smelt smøret sammen med honningen og ha i vaniljen. Ha nøttene i en foodprocessor og kjør et lite øyeblikk, til de er grovhakket. Tilsett kokos, evt. chiafrø, og smørblandingen, og pulsér et øyeblikk til - vær forsiktig så nøttene ikke blir for finmalte.
Spre blandingen utover en stekeplate, og rist i ovnen på 125° i 45-60 minutter. Rør et par ganger under steking, og pass på at det ikke brenner seg. Jeg pleier å smake underveis, sånn at jeg kan ta ut granolaen når jeg synes den er passe sprø og ristet.
Åååå, det ser digg ut! Det er så moro å finne oppskrifter på ting jeg også kan spise! :))
SvarSlett