onsdag 12. juni 2013

Risotto med ramsløk og sommergrønnsaker

Som jeg skrev i forrige innlegg har jeg nylig fått fingrene i en bunt ramsløk. Jeg synes det kan være veldig interessant å bruke samme råvare på ulikt vis i én og samme rett, så jeg bestemte meg for å kombinere rå ramsløk i form av pesto med dampet ramsløk i en risotto. I tillegg ville jeg ha noen sesonggrønnsaker i, og valget falt på asparges og fine, små squash.


Til to personer:
200 g risottoris
½ liten løk, hakket
1 dl hvitvin
ca. 8 dl kylling- eller grønnsakskraft
50 g parmesan         
Et par håndfuller ramsløk
2 små eller en middels squash
En halv bunt asparges
Smør og olje til steking
Ramsløkpesto

Begynn med å surre løken i 1 ss hver av smør og olje. Varm samtidig opp kraften opp i en annen kjele. Ha i risen når løken er blitt myk og blank, og rør godt til hvert riskorn er dekket av smør/oljeblandingen, tilsett så hvitvinen og la den koke inn. Tilsett deretter en øse med kraft av gangen og la den koke inn før du tilsetter neste. Risottoen trenger omtrent 20 minutters koketid, men smak gjerne på noen riskorn mot slutten av koketiden for å sjekke.

Forbered de andre grønnsakene mens risottoen koker. Damp ramsløken noen minutter i vann, før du finhakker den (jeg brukte for enkelhets skyld en stavmikser med miksebolle). Skjær squashen i skiver, eller biter om du har en større squash, og stek dem raskt i litt olje, sånn at de får fin farge men fortsatt er sprø. Del aspargesen i biter, og kok noen få minutter i lettsaltet vann.

Rør den hakkede ramsløken inn i risottoen det siste minuttet av koketiden. Ta kjelen av platen og rør inn parmesanen og eventuelt en smørklatt for ekstra god smak og konsistens. Ha avrent asparges i stekepannen med squashen sammen med 2-3 ss ramsløkpesto og bland godt. Servér risotten i dype tallerkener, og legg grønnsakene på toppen. Pynt gjerne med en ramsløkblomst.


2 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut, fikk lyst til å prøve å lage den :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk, vil gjerne høre hva du synes i så fall. :)

      Slett