Her i Norge vokser ramsløk vilt nord til Trøndelag, så hittil har vi som bor lengre nord* måttet nøye oss med ramsløkpuré på glass; dermed var jeg ikke sen om å sikre meg en bunt da den lokale delikatessebutikken nylig annonserte at de hadde fersk ramsløk inne.
Det første jeg laget var en slags pesto, med mandler i stedet for pinjekjerner. Denne kan brukes hvor som helst det passer med vanlig pesto, men den har selvsagt litt mer trøkk i smaken på grunn av ramsløkens kraftige aroma.
Et par håndfuller ramsløk, ca. 40 gram
2 ss skåldede mandler
4-5 ss god olivenolje (eller rapsolje om man vil kjøre en mer nordisk linje)
2 ss revet parmesan
Skyll og tørk ramsløkbladene godt og har den i en liten blender eller stavmikserbolle sammen med de andre ingrediensene, og kjør til pestoen har en konsistens du liker. Du må kanskje tilsette litt mer olje for å få pestoen løs og smidig.
* I Nord-Norge har vi imidlertid en liknende plante som heter seiersløk. Jeg satte ned et par planter i hagen min i fjor, og de ser ut til å trives, så snart blir det seiersløkkokkelering her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar