fredag 26. april 2013

Rullekake

I en matverden full av cupcakes, cakepops og andre kreasjoner der utseendet er vel så viktig som smaken vil jeg gjerne slå et slag for den beskjedne rullekaken. Den ser kanskje ikke så spennende ut, men smaker nydelig, er lett å lage og fin å ha på lur i fryseren.Til en rullekake trenger du:
4 egg
120 g sukker
120 g mel
½ ts bakepulver
Syltetøy etter smak, jeg liker aprikos eller bringebær, ca. 350 g

Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Kle en langpanne med bakepapir, hell i røren og prøv å fordele den så jevnt som mulig.

Stek midt i ovnen på 180° i 8-10 minutter. Pass på at den ikke steker for lenge, sånn at den blir tørr, den skal være lyst gylden og myk.

Legg to overlappende kjøkkenhåndklær på benken, og dryss med et tynt lag sukker. Hold godt tak i to hjørner av bakepapiret og hvelv rullekaken på håndklærne. La den avkjøles under langpannen, sånn at den holder seg myk. Den skal ikke bli helt iskald, da er den vanskeligere å rulle.

Når kaken er nesten kald fjerner du langpannen og bakepapiret forsiktig, og brer syltetøy over kaken. La det være 2-3 cm uten fyll langs den enden som skal være ytterst, sånn at ikke fyllet tyter ut. Rull kaken forsiktig sammen ved hjelp av håndklærne, og skjær i pene skiver før servering.


2 kommentarer:

  1. Helt enig med deg!
    Rullekake er supergodt og for den som har liten tid eller som vil bake sammen med barn er den enkel og rask å lage.

    Liker også godt formkake, men det er heller ikke særlig fancy.

    God helg!

    SvarSlett