fredag 12. april 2013

Laks med kremet paprikasaus

Etter en lang og tildels uplanlagt bloggepause er jeg endelig tilbake! Først gikk mesteparten av februar bort i noe så kjedelig som influensa for hele familien, men i mars gjorde bokstavelig talt Livet seg gjeldende på best mulig måte: Vi fikk nok en nydelig liten sønn. Alt vel med mor, barn og resten av familien, og siden det nyeste tilskuddet viser seg å være ganske god til å sove øyner jeg nå håp om å få tatt opp bloggingen igjen.

Selv om minstemann er god til å sove tar det selvsagt litt tid å komme inn i rutinene som familie på fire, så middagene vi spiser for tiden er sjelden av det mest arbeidskrevende slaget. I går hadde vi en laksemiddag jeg ofte lagde for noen år siden, men som av en eller annen grunn har gått litt i glemmeboken, nemlig laks med en frisk og fyldig paprikasaus.Til to personer:
400-450 g laksefilet med skinn
2 ts sennep
1 ts honning
1 ts sitronsaft

1 paprika
Ca. 1 dl crème fraîche eller rømme
Evt. litt frisk basilikum
Salt og pepper

Del paprikaen i 3-4 biter, legg på et stekebrett og drypp over litt olje. Grill under stekeovnsgrillen i 10-15 minutter, til skinnet er svart og skrukkete. Legg paprikaen i en bolle og dekk med plastfolie. Dampen som dannes gjør at paprikaen blir lettere å flå etterpå. Flå paprikaen når den er blitt kald, og kjør den med stavmikser eller liknende til du har en fin puré. Bland paprikapuréen med crème fraîche eller rømme; jeg brukte ca. 1 dl til en middels paprika, men smak til du synes du har en passe balanse mellom sødmen fra paprikaen og syren fra crème fraîche / rømme. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt hakket basilikum.

Fjern evt. bein fra laksen (du kan selvsagt bruke skinn- og beinfri filet, da trenger du ikke fullt så mye) og legg den på bakepapir eller folie i en ildfast form. Å steke laksen med skinnet på gjør at den holder seg saftig, og papir eller folie under fisken letter rengjøringen av formen. Bland sennep, sitron og honning og smør over fisken, dryss så over salt og pepper. Stekes på 225° i 12-15 minutter. Jeg hadde et ganske tykt laksestykke, så det var fortsatt fint og rosa inni etter et kvarter. Tilpass steketiden om du bruker mindre laksebiter eller liker fisken gjennomstekt.


Server laksen med sausen og annet tilbehør etter ønske; denne gangen hadde vi brun basmatiris og dampet brokkoli.

2 kommentarer:

  1. Det her var jo laks som til og med jeg har lyst til å spise :) Hurra for at du er tilbake, skal jobbe med å følge ditt flotte eksempel!

    PS: Jeg sår masse for tida, og har skumle planer for hva som skal dukke opp i hagen din ;)

    SvarSlett