onsdag 2. januar 2013

Varm rissalat med laks og søt chili

Nå driver vi ikke så mye med nyttårsforsetter og denslags her i huset, men etter julas mange solide potetmiddager frister det likevel med noe lett og litt spicy nå. I dag falt valget på en gammel favoritt som er lett, men likevel mettende, og som dessuten er enkel å lage - ikke dumt på første arbeidsdag etter en lang juleferie.


Til to personer.

300 g skinn- og beinfri laksefilet
2½ dl basmatiris
3 ss søt chilisaus
1 lime
2 ss riseddik eller hvitvinseddik
1 ss sukker
1 stor gulrot i tynne strimler
3 vårløk, hakket
½ rød chili (eller mer om du liker det sterkt), finhakket

Legg laksen i en ildfast form eller på et stekebrett og hell over chilisausen blandet med saften fra en halv lime (spar den andre halvparten til servering). Stekes på 225° i ca. 10 minutter, sånn at den fortsatt er litt rød og saftig inni, eller litt lengre om du foretrekker fisken helt gjennomstekt.

Kok risen etter anvisning på pakken. Rør sukkeret ut i eddiken og bland inn i den varme risen. Når laksen er stekt flaker du den og blander den inn i risen sammen med gulrot, vårløk og chili. Smak til med litt salt.

Servér med resten av limen delt i båter og eventuelt litt ekstra chilisaus.



Inspirasjon: Olive Magazine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar