Til to personer:
200 g risottoris, f.eks. arborio eller carnaroli
1 liten løk
3 fedd hvitløk
8 ansjosfileter i olje (type spansk eller italiensk)
1 liten boks (210 g) hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
Ca. 8 dl kylling- eller grønnsakskraft
50 g ferske loffsmuler
Smør
Parmesanflak til servering.
Evt. friske urter, som persille eller basilikum
Hakk løken og surr den i litt smør eller olje (bruk evt. litt av oljen fra ansjosene). Når løken er myk har du i finhakket ansjos og hvitløk, og lar det surre med et par minutter. Ha i risen, og fres den til den begynner å trekke til seg litt fett og blir blank og fin.
Spe med kraften, én øse av gangen, mens du rører godt. La hver øse med kraft koke godt inn før du har i neste. Når du har spedd med halvparten av kraften har du i tomatene. La koke til de har kokt nesten inn før du fortsetter å spe med kraften. Risottoen er ferdig etter ca. 20 minutter, men smak på risen til du er sikker på at du er fornøyd med konsistensen.
Ha litt smør og ansjosolje i en liten stekepanne, varm opp og rist loffsmulene til de er sprø. Server risottoen i dype tallerkener med loffsmulene og evt. noen parmesanflak på toppen. Litt persille eller basilikum gjør seg godt sammen med den sprø toppingen.
Inspirasjon: Good Food Magazine
Hei, så fin blogg du har :)
SvarSlettEt spørsmål - hvor kjøper du ansjos som er spansk el italiensk? Må du til spesialforretning eller finnes det i dagligvare/grønnsaksforretninger?
Ingrid
Hei, og takk! :)
SlettBortsett fra hos delikatessebutikker og liknende bør dagligvarebutikker med godt utvalg ha ansjos, ja.