tirsdag 1. juli 2014

Tomatsalat med chorizo

Tomatsalat er et av mine favorittilbehør, til nesten hva som helst. Ofte lager jeg standardvarianten med tomater, rødløk eller sjalottløk og en enkel vinaigrette, men innimellom har jeg lyst til å piffe den opp litt, og her kommer chorizoen inn. Fortsatt veldig enkelt, men sprøstekt chorizo med røyk- og paprikanyanser tilfører ekstra smak og konsistens. Denne varianten av tomatsalat passer ekstra godt til fisk eller kylling, synes jeg, og gjerne sammen med litt aioli.Til to-tre personer.

Tomatsalat med chorizo
50 g myk chorizo
4-5 tomater
3 sjalottløk
1 ss sherryeddik (eller annen god eddik)
2 ss olivenolje
Persille
Pepper og Maldonsalt

Skjær chorizoen i små terninger, og stek på middels varme til den såvidt begynner å bli litt sprø. Trekk pannen av varmen. Mens chorizoen avkjøles litt skjærer du tomatene i tykke skiver, og sjalottløken i tynne. Legg tomatene og løken lagvis på et fat, dryss litt salt og pepper innimellom lagene.

Om chorizoen har avgitt mye fett under steking kan du helle av noe, men behold litt for ekstra smak i dressingen. Ha eddik og olje rett i pannen sammen med chorizoen, og rør inn persillen til slutt. Smak evt. til med litt salt, om du ikke synes det er nok salt fra chorizoen. Topp tomatsalaten med chorizomiksen og servér.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar