mandag 14. juli 2014

Brigadeiros

Nå er fotball-VM i Brasil vel overstått, men om du har leie abstinenser og vil trøstespise - eller kanskje du vil feire at det endelig er over - kan du lage brigadeiros. Brigadeiros er er brasiliansk liten godsak, en slags krysning mellom karamell og sjokoladetrøffel. Søtet kondensert melk, smør og kakao kokes sammen til en seig masse som formes til kuler og rulles i strøssel, hakket sjokolade, kakao eller hva du måtte ønske. Her har jeg brukt ristet kokos og hakkede pistasjenøtter.


Denne porsjonen gir 20-25 stk.

Brigadeiros
1 boks (ca. 400g) søtet kondensert melk
2-3 ss kakaopulver
3 ss smør
En klype Maldonsalt
Strøssel, kakaopulver, sjokolade eller hakkede nøtter etter ønske.

Bland alt i en liten kjele, og kok opp under omrøring på middels varme. La småkoke i ca. 10 minutter, til massen har tyknet noe og begynner å slippe langs kanten. Hell over i en dyp tallerken og avkjøl i kjøleskap.

Bruk to teskjeer til å ta små klumper av massen, og form til kuler med hendene. Rull hver kule i ønsket pynt, og legg i små papirformer. Oppbevares best i kjøleskap.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar