torsdag 5. juni 2014

Vietnamesisk iskaffe

Sommertemperaturene her i Tromsø er gjerne av en slik art at varm kakao frister mer enn noe kaldt å drikke, men om vi er heldige får vi noen dager om sommeren der vi kan sitte på verandaen til langt på kveld og bare nyte sola, varmen og tilværelsen i sin helhet. De siste dagene her har vært sånn, og da passer det perfekt med et glass med såkalt vietnamesisk iskaffe: Sterk, søt, kremete og iskald.
 
Den autentiske versjonen lages av vietnamesiskdyrket kaffe som traktes gjennom et filter rett i koppen, men det går helt utmerket å bruke en hvilken som helst god, sterk kaffe. Jeg bruker mokkakanne; espresso eller sterk presskannekaffe er også gode alternativer. I tillegg til kaffe er det eneste du trenger is og søtet kondensert melk (kjøpes på internasjonale matbutikker, men du kan også lage den selv).


Vietnamesisk iskaffe
1 dl kruttsterk kaffe
3-4 ss søtet kondensert melk
Masse isbiter

Lag kaffe med ønsket metode. De fleste oppskrifter jeg har sett bruker den varme kaffen direkte, men jeg liker å la den kjøle seg ned litt først, sånn at ikke isen skal smelte for fort og tynne ut kaffen for mye. Smak til med melken, til du synes det er passe søtt. Ha i masse is og rør godt. Serveres straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar