lørdag 19. oktober 2013

Kveite med blomkålpuré og ovnsbakte rødbeter med salsa verde.

Som jeg såvidt nevnte i et tidligere innlegg, er rødbeter og salsa verde en fantastisk kombinasjon. Ikke bare kler de søte rødbetene de syrlige og salte smakene fra salsa verden, men fargene er også utrolig lekre sammen. Som regel serverer jeg denne komboen til fisk, og her bruker jeg kveite, som er en såpass kraftig fisk at den tåler de sterke smakene i rødbeter og salsa verde. I tillegg får mild, myk blomkålpuré binde det hele sammen.

Til to personer.

Ovnsbakte rødbeter
2 store eller 4 små rødbeter
Olje

Start med rødbetene. Vask dem godt og vend dem i litt olje. Legg dem i en ildfast form, og stek i ovnen på 180° i en times tid, avhengig av størrelse. Om rødbetene er store trenger de gjerne lengre tid, sjekk med en spiss kniv for å kjenne om de er møre. La dem avkjøles litt, skrell dem og skjær dem i pene biter.

Blomkålpuré
Jeg har lagt ut oppskrift på blomkålpuré før, men gjentar den her for enkelhets skyld.

Et lite blomkålhode
3 ss crème fraiche (eller rømme, fløte eller smør - ta det du har)

Del blomkålen i buketter og kok dem i lettsaltet vann til de er helt møre. La vannet renne godt av og kjør blomkålen til en helt glatt puré i foodprocessor (eller med stavmikser) sammen med crème fraichen. Ha tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper og hold varmt.

Stekt kveite
3-400 gram kveitefilet
Smør og olje til steking

Skjær fisken i pene biter, tørk godt og ha på salt og pepper. Brun fisken raskt i en blanding av olje og smør, og legg dem over i en ovnsform. Stekes ferdig i ovnen på 170° i 7-8 minutter

Salsa verde finner du oppskrift på her.
 
Om nødvendig kan du varme rødbetene forsiktig på svak varme i en panne med litt olje. Legg kveite, blomkålpuré og rødbeter på tallerkener og drypp salsa verde over rødbetene. Jeg pleier å servere ekstra salsa verde i en liten skål ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar