onsdag 20. juni 2012

Aprikoser i vaniljelake

Noen ganger har jeg blitt litt skuffet når jeg har kjøpt ferske aprikoser - de ser så lekre ut, men er ofte litt melne og tamme i smaken. Her om dagen lot jeg meg imidlertid friste av disse skjønnhetene:


Disse var faktisk saftige og gode, men jeg hadde fått det for meg at de kunne bli enda bedre, så jeg lagde en vaniljelake til dem.

Mer enn nok lake til 8 aprikoser:
1 dl sukker
2,5 dl vann
1 vaniljestang

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele med vann og sukker, og kok opp. La småkoke i et kvarters tid. Del hver aprikos i to langs den naturlige linjen i skinnet, og ta ut steinen. Ha aprikosen i laken, kok opp og trekk så kjelen til side. Avkjøl aprikosene i laken, og server dem med tykk yoghurt naturell, type gresk eller tyrkisk, med litt av laken ringlet over. Noe sier meg at det kan være vel så godt å servere aprikosene lunkne til god vaniljeis.


1 kommentar:

  1. Det her så så godt og delikat ut. Skal helt klart testes neste gang jeg kommer over aprikoser :)

    SvarSlett