tirsdag 22. januar 2013

Pasta med ovnsbakte rotgrønnsaker og chèvre

Denne retten er et glimrende eksempel på at mat uten kjøtt og fisk ikke er hverken kjedelig eller lite mettende. Søte rotgrønnsaker, litt skarp ost og syrlig balsamico sammen med sprø pinjekjerner gjør denne enkle retten til en fest for smaksløkene. Jeg husker dessverre ikke hvor denne oppskriften opprinnelig kom fra, den er rett og slett forlengst blitt en del av favorittrepertoaret vårt.

Nok til 4 (eller til to sultne til middag og lunsj dagen etter).

4-5 gulrøtter
1 liten sellerirot
2 rødløk
Evt. andre rotgrønnsaker som pastinakk, persillerot eller søtpotet.
Timian eller rosmarin

150 g chèvre eller Snøfrisk
En god neve pinjekjerner

500 g pastaskruer, gjerne fullkorn

Balsamico til servering

Skjær løken i ganske tynne båter, og resten av grønnsakene i munnfullstore biter. Stek i ovnen 20-30 minutter på 225°. Ha gjerne på litt hakket timian eller rosmarin de siste 5 minuttene av steketiden. Kok pastaskruer eller penne (dette er et av de få tilfellene der jeg synes fullkornsvarianten passer like godt som vanlig pasta).


Når pasta og grønnsaker er ferdig blandes de (ha gjerne i litt olje så det ikke blir tørt), has i en ildfast form og toppes med smuldret chèvre eller Snøfrisk og en neve (ristede) pinjekjerner. La stå til osten begynner å smelte, ta ut og drypp over litt god balsamico. Spis!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar